Det finnes en verden full av muligheter med kunstig intelligens. Du kan lage bilder, tekster, presentasjoner og mye mer. Vi kjenner alle til ChatGPT, Google Bard og Copilot, som kan svare på mange spørsmål. Hvilke forholdsregler bør du ta hvis du skal bruke AI-verktøy i ditt arbeid?
AI kan være til stor hjelp, men det er viktig å være oppmerksom og ta hensyn til sikkerhet. AI har evnen til å samle inn og lære av informasjonen den får. Derfor må du huske at all informasjon en oppgir til f.eks. en chatbot blir lagret et sted.
Dersom du deler konfidensiell informasjon som personopplysninger og forretningsdata med et AI-verktøy på internett, blir disse dataene lagret hos en annen part. Utlevering av data til tredjeparter kan føre til datalekkasjer, sikkerhetsbrudd og brudd på personvernlovgivning, for eksempel GDPR. Denne informasjonen kan også være sårbar for hacking eller tyveri. Derfor er det essensielt at du kun bruker AI-verktøy som organisasjonen din har godkjent.
Du må også være kritisk til svarene du får fra AI-verktøy, og sjekke fakta selv ettersom AI-verktøy kan gjøre feil eller gi villedende svar.
Kunstig intelligens kan være et verdifullt verktøy så lenge du implementerer riktige sikkerhetstiltak. Hvis du er usikker på hva du bør gjøre, bør du rådføre deg med IT-ansvarlig. Det er avgjørende å sjekke om organisasjonen din har godkjent bruken av slike verktøy.
Nysgjerrig på AI? Les flere relaterte artikler her:
Interessert i å implementere Copilot for Microsoft 365 for din bedrift? Fyll ut kontaktskjemaet nedenfor, så tar vi kontakt med deg fortløpende.
På generelt grunnlag vil EMP Secure anbefale våre kunder å vurdere en binding av setebaserte lisenser slik at man utsetter varslet prisøkning i inntil 12 måneder.
Detaljer om endringene finner du nedenfor.
SPLA er et lisensieringsprogram som gir tjenesteleverandører (som EMP Secure) mulighet til å lisensiere Microsoft produkter for sine kunder. Vi snakker her om alle lisenser som benyttes som en del av tjenestene EMP Secure leverer fra egen infrastruktur/skyløsning.
Microsoft kunngjør prisøkning på 5-10% på SPLA-lisenser fra 1. januar 2022. Endringene gjelder globalt, inkluderer akademisk bruk og gjelder følgende lisenser:
CSP er et lisensieringsprogram som gir partnere (som EMP Secure) mulighet til å levere Microsoft Azure og Microsoft Office 365 tjenester til sine kunder. Vi snakker her om alle lisenser som benyttes som en del av tjenestene EMP Secure leverer fra Microsoft sin infrastruktur/skyløsning.
Microsoft kunngjør prisøkning på Microsoft 365 og Office 365 fra 1. mars 2022. Disse endringene gjelder følgende produkter:
Alle setebaserte produkter og tjenester som frem til i dag har vært omfattet av CSP programmet vil nå i stedet bli lagt inn i Microsoft sitt nye program som heter New Commerce Experience (NCE).
Dette innebærer i praksis flere betydelige endringer i pris og fleksibilitet for både EMP Secure som partner og for sluttkunder av disse produktene.
Programmet består i hovedsak av 3 alternativer for lisensiering hvor hver enkelt kunde må ta stilling til hvilket alternativ, eller kombinasjon av alternativer, som vil fungere best for dem.
EMP Secure vil her kunne gi gode råd slik at vi sammen kommer frem til den optimale løsningen for akkurat ditt selskap.
Man sprer de totale antall lisenser man har mellom alternativene, eks: Man har totalt 100 lisenser på M365 E5 og velger å fordele disse slik:
Fra denne datoen kan kunder velge å endre sitt abonnement fra CSP til NCE. Dersom man da velger å endre til NCE alternativ B (12-måneders binding), utsetter man i praksis Microsoft sin annonserte prisøkning som finner sted fra 1. mars 2022 til bindingen på NCE er utløpt.
Alternativ C blir gjort tilgjengelig.