– Lenger nede i dette innlegget kan du trykke deg videre til en gratis prøveversjon av, vår samarbeidspartner, CyberPilots bevissthetstrening
Bevissthetstrening refererer til utdanningsinitiativer designet for å gi ansatte kunnskap og ferdigheter som er nødvendige for å gjenkjenne og håndtere cybersikkerhetstrusler på en effektiv måte. Bevissthetstreningen lærer ansatte om potensielle risikoer, viktigheten av sikre praksiser og hvordan deres handlinger enten kan styrke eller svekke selskapets cybersikkerhetstilstand.
Det menneskelige elementet: Mens teknologiske fremskritt fortsetter å forme cybersikkerhetslandskapet, forblir det menneskelige elementet et sårbart punktfor inntrengning for cyberangrep. Hele 9 av 10 sikkerhetsbrudd kan spores direkte tilbake til ansattes uvitenhet. Hackere utnytter ofte menneskelig atferd, for eksempel å klikke på skadelige lenker eller dele sensitive opplysninger utilsiktet, for å oppnå uautorisert tilgang.
Et skiftende trussellandskap: Taktikkene som benyttes av cyberkriminelle, utvikler seg stadig. Med nye og sofistikerte angrepstyper som dukker opp regelmessig, må organisasjoner sikre at deres ansatte er godt rustet til å identifisere og begrense disse truslene.
Kostnadseffektivitet: Å investere i bevissthetstrening er et kostnadseffektivt tiltak sammenlignet med de potensielle tapene som oppstår på grunn av et vellykket cyberangrep. Ved å forhindre hendelser før de skjer, kan bedrifter spare betydelige ressurser som ellers ville blitt brukt på gjenoppretting og juridiske tiltak.
Overholdelse av reguleringer: Mangebransjer er bundet av strenge datavern reguleringer. Tilstrekkelig bevissthetstrening sikrer at ansatte forstår disse reguleringene og viktigheten av å overholde dem, og reduserer risikoen for kostbare juridiske konsekvenser.
Dyrking av en cybersikkerhetskultur: Å etablere en kultur for cybersikkerhet innen organisasjonen fremmer et miljø der hver ansatt tar ansvar for å beskytte sensitiv informasjon. Denne kollektive innsatsen styrker den generelle sikkerhetstilstanden.
EMP Secure forstår at en helhetlig cybersikkerhetstilnærming innebærer både teknologiske løsninger og menneskelig bevissthet. Som en dedikert leverandør av IT-løsninger og cybersikkerhet, går selskapet ekstra langt for å tilby omfattende bevissthetstrening til sine kunder.
Vi inviterer deg derfor til å prøve CyberPilots nettbaserte bevissthetstrening. Vår samarbeidspartner, CyberPilot, har i alt over 35 korte kurs som har som mål å lære dine ansatte om IT-sikkerhet og etterlevelse av GDPR. Nedenfor ser du deler av kursene CyberPilot tilbyr.
Registrer deg for en gratis prøveversjon av deres bevissthetstrening her: https://www.cyberpilot.io/no/free-trial-awareness-training-emp-secure
På generelt grunnlag vil EMP Secure anbefale våre kunder å vurdere en binding av setebaserte lisenser slik at man utsetter varslet prisøkning i inntil 12 måneder.
Detaljer om endringene finner du nedenfor.
SPLA er et lisensieringsprogram som gir tjenesteleverandører (som EMP Secure) mulighet til å lisensiere Microsoft produkter for sine kunder. Vi snakker her om alle lisenser som benyttes som en del av tjenestene EMP Secure leverer fra egen infrastruktur/skyløsning.
Microsoft kunngjør prisøkning på 5-10% på SPLA-lisenser fra 1. januar 2022. Endringene gjelder globalt, inkluderer akademisk bruk og gjelder følgende lisenser:
CSP er et lisensieringsprogram som gir partnere (som EMP Secure) mulighet til å levere Microsoft Azure og Microsoft Office 365 tjenester til sine kunder. Vi snakker her om alle lisenser som benyttes som en del av tjenestene EMP Secure leverer fra Microsoft sin infrastruktur/skyløsning.
Microsoft kunngjør prisøkning på Microsoft 365 og Office 365 fra 1. mars 2022. Disse endringene gjelder følgende produkter:
Alle setebaserte produkter og tjenester som frem til i dag har vært omfattet av CSP programmet vil nå i stedet bli lagt inn i Microsoft sitt nye program som heter New Commerce Experience (NCE).
Dette innebærer i praksis flere betydelige endringer i pris og fleksibilitet for både EMP Secure som partner og for sluttkunder av disse produktene.
Programmet består i hovedsak av 3 alternativer for lisensiering hvor hver enkelt kunde må ta stilling til hvilket alternativ, eller kombinasjon av alternativer, som vil fungere best for dem.
EMP Secure vil her kunne gi gode råd slik at vi sammen kommer frem til den optimale løsningen for akkurat ditt selskap.
Man sprer de totale antall lisenser man har mellom alternativene, eks: Man har totalt 100 lisenser på M365 E5 og velger å fordele disse slik:
Fra denne datoen kan kunder velge å endre sitt abonnement fra CSP til NCE. Dersom man da velger å endre til NCE alternativ B (12-måneders binding), utsetter man i praksis Microsoft sin annonserte prisøkning som finner sted fra 1. mars 2022 til bindingen på NCE er utløpt.
Alternativ C blir gjort tilgjengelig.