I tillegg til en rekke ulike banksystemer, har norske banker behov for gode IT-løsninger for drift og sikkerhet. Etter at De Samarbeidende Sparebankene (DSS) tidligere har kjøpt alle sine IT-tjenester via en totalleverandør, opplever de det nå som mest hensiktsmessig å gjøre et leverandørskille mellom de vanlige IT-driftstjenestene og kjernebanktjenester.
– Teknologi er og vil alltid være en grunnpilar i DSS, og for oss er det strategisk viktig å effektivisere IT-systemer og interne prosesser for medlemsbankene. EMP Secure har demonstrert at de evner å bidra til en mer friksjonsfri arbeidsdag med oppdaterte systemer, bedre samhandling og at de kan være mer enn en tjenesteleverandør for oss, sier daglig leder i DSS, Espen Nilsen.
– EMP Secure forstår oss og våre behov. Oppdragsforståelsen er veldig god. I tillegg har de en faglig robust og systematisk metodikk som oppleves betryggende og godt tilpasset bankers behov, sier Nilsen.
DSS sine medlemsbanker er opptatt av selvstendighet og det å kunne ta flest mulig beslutninger i egen bank, til det beste for egen bank og eget lokalsamfunn. EMP Secure sin modell bygger opp under dette.
– Bankene ønsker å påvirke løsningene de bruker i det daglige. Vi skal levere alt DSS trenger som ikke handler om de klassiske banktjenestene. Det gir høyere innovasjonstakt og de mest sømløse løsningene, sier salgsdirektør i EMP Secure, Dag Haaland.
EMP Secure leverer IT-sikkerhets- og driftstjenester, og er en del av Hatteland-konsernet. Selskapet har en multicloud-leveransemodell, der standardiserte tjenester leveres fra egen høysikret fjellhall i kombinasjon med offentlige skyløsninger fra bl.a. Microsoft og Amazon Web Services. Med særlig tyngde innen sikkerhet og compliance, opplever selskapet sterk interesse blant annet fra aktører innen bank og finans. For EMP Secure er dermed partnerskapet med DSS strategisk viktig.
– Vi har mye erfaring fra bank og finans allerede, og med DSS som en stor kunde, styrker vi posisjonen vår ytterligere, sier Haaland.
Partnerskapet mellom DSS og EMP Secure gjelder i utgangspunktet ut 2029.
DSS ble opprettet i 2008. Formålet med samarbeidet er å utnytte potensialet gjennom felles innkjøp og standardisering. Hensikten er å styrke de lokale sparebankenes konkurranseevne gjennom økt og formalisert samarbeid.
DSS er også medeier i en rekke produktselskaper innenfor verdipapirhandel, leasing, finansiering, forsikring og betaling.
Flekkefjord Sparebank, Haugesund Sparebank, Lillesands Sparebank, Luster Sparebank, Skudenes & Aakra Sparebank, Spareskillingsbanken, Søgne og Greipstad Sparebank og Voss Sparebank er alle samarbeidspartnere i DSS.
På generelt grunnlag vil EMP Secure anbefale våre kunder å vurdere en binding av setebaserte lisenser slik at man utsetter varslet prisøkning i inntil 12 måneder.
Detaljer om endringene finner du nedenfor.
SPLA er et lisensieringsprogram som gir tjenesteleverandører (som EMP Secure) mulighet til å lisensiere Microsoft produkter for sine kunder. Vi snakker her om alle lisenser som benyttes som en del av tjenestene EMP Secure leverer fra egen infrastruktur/skyløsning.
Microsoft kunngjør prisøkning på 5-10% på SPLA-lisenser fra 1. januar 2022. Endringene gjelder globalt, inkluderer akademisk bruk og gjelder følgende lisenser:
CSP er et lisensieringsprogram som gir partnere (som EMP Secure) mulighet til å levere Microsoft Azure og Microsoft Office 365 tjenester til sine kunder. Vi snakker her om alle lisenser som benyttes som en del av tjenestene EMP Secure leverer fra Microsoft sin infrastruktur/skyløsning.
Microsoft kunngjør prisøkning på Microsoft 365 og Office 365 fra 1. mars 2022. Disse endringene gjelder følgende produkter:
Alle setebaserte produkter og tjenester som frem til i dag har vært omfattet av CSP programmet vil nå i stedet bli lagt inn i Microsoft sitt nye program som heter New Commerce Experience (NCE).
Dette innebærer i praksis flere betydelige endringer i pris og fleksibilitet for både EMP Secure som partner og for sluttkunder av disse produktene.
Programmet består i hovedsak av 3 alternativer for lisensiering hvor hver enkelt kunde må ta stilling til hvilket alternativ, eller kombinasjon av alternativer, som vil fungere best for dem.
EMP Secure vil her kunne gi gode råd slik at vi sammen kommer frem til den optimale løsningen for akkurat ditt selskap.
Man sprer de totale antall lisenser man har mellom alternativene, eks: Man har totalt 100 lisenser på M365 E5 og velger å fordele disse slik:
Fra denne datoen kan kunder velge å endre sitt abonnement fra CSP til NCE. Dersom man da velger å endre til NCE alternativ B (12-måneders binding), utsetter man i praksis Microsoft sin annonserte prisøkning som finner sted fra 1. mars 2022 til bindingen på NCE er utløpt.
Alternativ C blir gjort tilgjengelig.