Du kan tenke på Secure Score som en kreditt-score for IT-sikkerhet, som forteller deg om det er risiko eller ikke. Secure Score, eller sikkerhetsscore som det heter på norsk, indikerer hvor godt sikkerhetsoppsettet i din bedrift er og gir deg innsikt i sikkerhetsstandarden i din.
De fleste bedrifter bruker Microsoft 365 i dag, men det er ikke mange som utnytter sikkerhetsverktøyene som er inkludert i abonnementet. Microsoft 365 Secure Score er et av sikkerhetsverktøyene i Microsoft 365 abonnementet som kan hjelpe med å forbedre sikkerheten i din bedrift.
Microsoft 365 Secure Score er et administrasjonspanel som gir deg innsikt i sikkerhetsstandarden i din bedrift. Scoren er basert på et poengsystem ut ifra hvor mange sikkerhetsinnstillinger som er aktivert i henhold til anbefalingene fra Microsoft, med et høyere tall som indikerer flere anbefalte handlinger som er utført.
Sikkerhetsscoren kalkuleres utifra alle aktiviteter og innstillinger på tvers av alle Microsoft-tjenester, som for eksempel Outlook, Teams, SharePoint, OneDrive. Hvor høy score du har, er basert på 3 ulike kategorier: identitet, data og applikasjoner.
Vet du om din bedrift oppfyller alle sikkerhetskriteriene?
Dersom du ikke har rettigheter og heller ikke har den nødvendige kompetansen for å hente ut, tolke rapporten samt aktivere de anbefalte sikkerhetsinnstillingene, bør du ta kontakt med din IT-partner for et møte om sikkerhet og mulighetene i Microsoft 365.
Aller enkleste og beste for deg er å ta en prat med din IT-partner, som kan hente ut rapporter og ta en gjennomgang av informasjonen som fremkommer i sikkerhetsrapportene. Informasjonen i rapporten krever kompetanse for å både tolke, og konfigurere opp mot sikkerhetsinnstillingene som er anbefalt.
Microsoft 365 Secure Score er en integrert del av våre sikkerhetstjenester. Vi følger tett med på våre kunders Secure Score for å kunne gi råd til bedre IT-sikkerhet.
Vi vurderer din nåværende sikkerhetsstatus, identifiserer potensielle forbedringer på tvers av alle arbeidsflytene dine og kommer med anbefalinger for å maksimere cybersikkerheten for din bedrift.
Vi hjelper deg med å aktivere de beste sikkerhetsverktøyene slik at de kan beskytte deg mot potensielle trusler og dataangrep.
På generelt grunnlag vil EMP Secure anbefale våre kunder å vurdere en binding av setebaserte lisenser slik at man utsetter varslet prisøkning i inntil 12 måneder.
Detaljer om endringene finner du nedenfor.
SPLA er et lisensieringsprogram som gir tjenesteleverandører (som EMP Secure) mulighet til å lisensiere Microsoft produkter for sine kunder. Vi snakker her om alle lisenser som benyttes som en del av tjenestene EMP Secure leverer fra egen infrastruktur/skyløsning.
Microsoft kunngjør prisøkning på 5-10% på SPLA-lisenser fra 1. januar 2022. Endringene gjelder globalt, inkluderer akademisk bruk og gjelder følgende lisenser:
CSP er et lisensieringsprogram som gir partnere (som EMP Secure) mulighet til å levere Microsoft Azure og Microsoft Office 365 tjenester til sine kunder. Vi snakker her om alle lisenser som benyttes som en del av tjenestene EMP Secure leverer fra Microsoft sin infrastruktur/skyløsning.
Microsoft kunngjør prisøkning på Microsoft 365 og Office 365 fra 1. mars 2022. Disse endringene gjelder følgende produkter:
Alle setebaserte produkter og tjenester som frem til i dag har vært omfattet av CSP programmet vil nå i stedet bli lagt inn i Microsoft sitt nye program som heter New Commerce Experience (NCE).
Dette innebærer i praksis flere betydelige endringer i pris og fleksibilitet for både EMP Secure som partner og for sluttkunder av disse produktene.
Programmet består i hovedsak av 3 alternativer for lisensiering hvor hver enkelt kunde må ta stilling til hvilket alternativ, eller kombinasjon av alternativer, som vil fungere best for dem.
EMP Secure vil her kunne gi gode råd slik at vi sammen kommer frem til den optimale løsningen for akkurat ditt selskap.
Man sprer de totale antall lisenser man har mellom alternativene, eks: Man har totalt 100 lisenser på M365 E5 og velger å fordele disse slik:
Fra denne datoen kan kunder velge å endre sitt abonnement fra CSP til NCE. Dersom man da velger å endre til NCE alternativ B (12-måneders binding), utsetter man i praksis Microsoft sin annonserte prisøkning som finner sted fra 1. mars 2022 til bindingen på NCE er utløpt.
Alternativ C blir gjort tilgjengelig.